Grădinița LTN

Mădălina Zăvoianu
14 iunie 2018
Articol preluat din blogul LTN

Grădinița noastră…cu ce să o comparăm…cu o grădină cu multe flori, evident! Florile fiind copiii… Dacă vă împinge curiozitatea să ne vizitați, ne veți găsi la etajul I al Liceului Teoretic Național. Cu siguranță ne veţi găsi! Nu numai că vă vom întâmpina cu un spațiu cald și colorat dar mai avem multe alte argumente pentru a vă convinge să alegeți această grădiniță, cum ar fi:

  • Sunt puțini copii, grădinița are capacitatea de a acomoda maxim 20 copii, pentru că, desigur, nu ne plac spațiile închise, mici, pline, în care copiii nu își pot desfășura în liniște activitățile. Așa le asigurăm preșcolarilor condițiile cele mai bune pentru ceea ce fac ei acolo: activitățile propriu-zise, activități extracurriculare, jocuri la liberă alegere, relaxare şi nu în ultimul rând… distracție!
  • Pentru că fiecare zi în grădiniță este un nou motiv de bucurie și de distracție. Aceste zile sunt înfrumusețate și de Clubul de Teatru, Atelierul de Creație, cursul de Aikido, Înot și cursul de Limba Engleză. Ne relaxăm des prin ieșirile în parcul Herăstrău, la teatru, la diferite muzee sau expoziții.
  • Un alt avantaj ar fi că cei mici îi pot observa tot timpul pe colegii lor un pic mai măricei, de clasa pregătitoare, care sunt localizați la același nivel. Încă de la începutul anului școlar sunt familiarizați cu ideea de școală, de învățătoare, cu faptul că vor crește și vor ajunge și ei la fel ca cei din clasele pregătitoare. Începând cu grupa mare, preșcolarii participă la activități demonstrative susținute de către doamnele învățătoare, la care pot participa şi părinții. Reușesc astfel să se apropie tot mai mult de scoală și li se pare chiar distractiv, unii fiind nerăbdători să devină școlari.
  • Spațiul, că tot am menționat condițiile, este generos, gândit pe destinații: o cameră pentru luat masa, alta pentru somn, și alte două pentru activitățile propriu-zise, existând două grupe: mică-mijlocie și mare. Nu de puține ori educatoarele fac schimb de experiență, lucrând împreună cu cele două grupe, aducând astfel un plus în responsabilizarea copiilor. Pentru distracție sănătoasă există curtea special amenajată pentru vârsta lor, cu leagăne, tobogane și tot tacâmul, de care preșcolarii profită ori de câte ori acest lucru este posibil. Nu se feresc de ploaie, frig sau zăpadă!
  • Mâncarea, că am vorbit despre masă, este pregătită în cadrul cantinei școlii, de către binecunoscuta firmă EUREST.  Meniul este gândit de un nutriționist, astfel încât cei mici să aibă toate grupele alimentare în fiecare zi. Până și preșcolarii își prepară gustări la „Atelierul bucătarului’’, de la salate de fructe sau legume până la pâinici coapte în cuptor de către doamna bucătăreasă.

Sediul este central, se ajunge ușor și de la Piața Victoriei și de la Gara de Nord. Într-un București etern congestionat, acesta este un foarte mare avantaj.
Și, pentru că întotdeauna „Omul sfințește locul”, doamnele educatoare, cum să spun….sunt de acolo! Uneori, nu le deosebești de niște mame care sunt în parc cu copiii lor. Copiii sunt foarte relaxați în preajma acestora, ca în familie: le stau în brațe, se joacă, vorbesc despre câte în lună şi-n stele, plimbări, timp liber, activități desfășurate în afara grădiniței, curiozități despre diverse subiecte pe care neapărat trebuie să le cunoască şi doamnele educatoare. În ceea ce privește activitățile, educatoarele sunt pregătite să aducă în orice moment ceva nou pentru a le menține curiozitatea vie copiilor și nu pierd niciodată ocazia de a se perfecționa și a fi la curent cu noutățile apărute în acest domeniu.

De fapt, grădinița noastră cam asta este. O familie… în care ne înțelegem, ne ajutăm reciproc și ne sprijinim de la cel mai mic la cel mai mare.

Pin It on Pinterest

Share This