Iulia Radu

Psiholog la Liceul Teoretic Național

După terminarea liceului am luat decizia de a mă forma în domeniul psihologiei. La momentul respectiv nu eram conștientă de complexitatea acestuia. Însă, pe parcurs am realizat că psihologia nu este doar o profesie, este un stil de viață care se reflectă în orice activitate, mod de a fi, de a acționa și de a gândi. Beneficiind de formare și dezvoltare personală, am avut propriile mele conștientizări care mi-au oferit o direcție și un sens. Acest sens este acela de a acompania oamenii în a se (re)găsi și conecta cu conținutul valoros din interiorul lor.

Un alt factor care a contribuit la alegerea mea a fost și una dintre valorile mele, și anume, viața în sine. Consider că viața reprezintă o călătorie fascinantă de formare, descoperire și transformare a propriei povești. Psihoterapia este instrumentul prin care această poveste se transformă odată cu unicitatea protagonistului.

Făcând terapie cu copii, m-a ajutat să înțeleg impactul pe care mediul îl are asupra dezvoltării unei persoane. De aceea, mi-am extins activitatea spre a lucra atât cu copilul, cât și cu familia acestuia, pentru o schimbare reală în viața fiecăruia.

În prezent, sunt consilier școlar in cadrul Liceului Teoretic Național, unde fac ateliere de dezvoltare personală pentru copii, evaluare psihologică, consiliere individuală cu adulți și copii. Scopul întregii mele activități este acela de a oferi un suport real în demersul de accesare a potențialului, de îmbunătățire și transformare personală.

Articole publicate

Cum gestionăm situația (II)

Cum gestionăm situația (II)

Cristina IonescuIulia Radu23 martie 2020 Cabinetul de consiliere psihologică școlară al LTN... continuare a articolului Cum gestinuăm situația (partea I) În această perioadă e important să ținem cont de faptul că două medii care până acum erau separate pe intervale de...

read more
Cum gestionăm situația

Cum gestionăm situația

Cristina IonescuIulia Radu16 martie 2020 Cabinetul de consiliere psihologică școlară al LTNÎn această serie de articole veți găsi informații care vă pot fi de ajutor cu privire la această perioadă. Acestea se referă la: Posibile efecte psihologice cu care ne...

read more

Pin It on Pinterest

Share This