Silvia Moraru

Director, Liceul Teoretic Național
 
A absolvit cursurile Facultății de chimie din cadrul Universității Politehnica București cu specializările chimie și fizică. Este profesor gradul I, iar din anul 2011 deține titlul de doctor în fizică educațională.

În perioada 1989-2012 a îndeplinit funcția de profesor metodist, disciplina chimie, pentru sectorul I. Ministerul Educației Naționale i-a acordat Diploma ”GHEORGHE LAZĂR” CLASA I, (iunie 2006) și DIPLOMA DE MERIT PENTRU MANAGEMENT EDUCAȚIONAL (2006).

Între anii 1999-2011 a fost director al Colegiului Național ”Tudor Vianu”. Aici a înființat ”CENTRUL DE EXCELENȚĂ” unde au fost cuprinși zeci de elevi olimpici care au obținut sute de premii la olimpiadele și concursurile organizate pe plan intern și internațional. Tot aici în anul 2000 a înființat și ciclul gimnazial. Elevii pe care i-a pregătit de-a lungul vremii la disciplina chimie au obținut numeroase premii în țară și peste hotare, doi dintre aceștia Daniel Nedelcu în anii 2000 și 2001 și Sânziana Muraru, în anii 2007 și 2008, luând 4 medalii de aur la Olimpiadele Internaționale de Chimie.

În anul 2002, Universitatea STANFORD din SUA i-a acordat, în cadrul ceremoniei de finalizare a studiilor, la care a fost invitată să participe, Diploma de onoare în calitate de mentor al fostului său elev, Alexandru Popa, clasat între primii trei absolvenți ai acestei Universități.

În anul 2012 a fondat Liceul Teoretic Național, o școală privată din București unde în prezent peste 250 de copii și elevi sunt școlarizați de la grădiniță până la clasa a XII-a, fiind și directorul acestei unități de învățământ.

Articole publicate

Suntem gata să începem școala!

Suntem gata să începem școala!

prof. dr. Silvia MoraruDirector, Fondator al Liceului Teoretic Național20 august 2020 Liceul Teoretic Național este pregătit să deschidă anul școlar 2020/2021 în orice condiții Prima zi de școală este un moment unic, ca o primă pagină dintre o poveste, sau ca o piatră...

read more
Stare de urgență: oportunitate sau resemnare?

Stare de urgență: oportunitate sau resemnare?

Prof. Dr. Silvia Moraru,fondator și director al Liceului Teoretic Național28 mai 2020 Cu toții recunoaștem că în momentul de față suntem supuși unor provocări pe care generațiile noastre nu le-au mai cunoscut și care se manifestă în toate țările lumii, dar și în toate...

read more
De ce schimbare în educație

De ce schimbare în educație

Prof. Dr. Silvia Moraru, fondator și director al Liceului Teoretic Național 30 septembrie 2017 Mă bucur că liceul pe care l-am fondat și îl conduc a lansat în cadrul platformei EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ, secțiunea EVALUARE PENTRU ÎNVĂȚARE. În argumentul publicat la...

read more

Pin It on Pinterest

Share This